top of page

עינב ורד

שמי עינב ורד, אני אישה לקוית למידה. מאובחנת עם דיסלקציה, דיסקלקוליה והיפר אקטיביות. אני אם לשלושה ילדים ורואה את לקות הלמידה כמתנה וכזכות.

גישתו של עמירם ורד ללקויות הלמידה החלה לקרום עור וגידים עוד בימי ילדותו של אבי. אבא ידע תמיד כי הוא חושב אחרת. בגיל 35, במהלך לימודי עבודה סוציאלית, עבר לראשונה בחייו אבחון אשר העיד כי הוא אכן עם לקות למידה.

 

אבא מספר שאבחון זה הביא עמו הקלה רבה. זו הפעם הראשונה שניתן ל"דבר הזה" שם. לא עוד התייחסות מעורפלת למגוון הקשיים וחוסר ההתאמה אותה חש כל חייו. כְּאָב לשלוש בנות אשר בכל אחת מהן ביטוי ללקות הלמידה, החל לבסס ולעצב את גישתו לתחום תחת הכותרת, "דיסלקציה: מנכות למתנת אל".
 

פריצת הדרך בהבנה שיש צורך בהתערבות מערכתית הקושרת את הלומד, משפחתו ואת המערכת הבית-ספרית, הגיעה עם עלייתי לכיתה ט'. לקראת אמצע השנה הודיעה המחנכת להוריי כי לא אוכל לסיים את השנה עקב אי-התאמה למסגרת הבית-ספרית וכי מומלץ לי לעבור לבית ספר מקצועי.

תהליך זה התרחש במקביל להבנה של אבי כי הוא עצמו בעל לקות למידה וכי אנו חווים מציאות דומה. כתוצאה מתובנה זו נשלחתי לאבחון אשר הצביע על היותי לקוית למידה ברמה חריפה מאוד. יחד עם זאת הובחנתי כבעלת יכולות גבוהות מאוד בתחומים מסוימים.

כתוצאה מהאבחון, ומהתהליך בו למדו הוריי את נושא לקויות הלמידה, קיבלתי הכרה בתחומי הקושי שלי לצד יכולותיי. אלה נתנו לי את הכוח ואת הרצון להישאר במערכת הבית-ספרית הרגילה תוך כוונה מלאה להשיג תעודת בגרות. 
אבי, שהיה איש חזון, אמונה ובעל כלים, מצא יחד איתי את הדרך ללמוד איך אני לומדת.

היעדים שהצבנו לעצמנו היו: 

  1. שיקום המצב הלימודים ויצירת מערך תומך להדבקת הפערים בחטיבת הביניים.

  2. יצירת מרחב למידה פוטנציאלי המבוסס על הסכמות עם בית הספר בחטיבה העליונה.

  3. סיום 12 שנות לימוד כולל תעודת בגרות.

  4. עמידה בכל היעדים וחוויית ההצלחה ושיקום הביטחון העצמי סללו את הדרך לשירות צבאי משמעותי ותורם שכלל מסלול קצונה ושירות בקבע.

הפיכת הנכות למתנה פתחה עבורי אופק רחב ונטעה בי את האומץ לחלום ולהציב לעצמי יעדים ומטרות ארוכי טווח: סיימתי תואר ראשון, שני ושלישי בעבודה סוציאלית.

כיום יש לי הזכות לשתף, ללמד ולתמוך באנשים שהביטוי "לקות למידה" פוגש אותם בדרכם. בזכות הידע והניסיון שנצבר ותחושת השליחות, אני ממשיכה את דרכו של אבי.

 
 

בתחום המחקרי: 
 

עבודת הדוקטורט שכתבתי עוסקת בהעברה בין-דורית של דפוסי התמודדות עם לקויות למידה ומקומה של המשפחה בהצלחתם של מבוגרים בעלי לקויות למידה.

 

מטרת המחקר היתה לבחון כיצד חווים מבוגרים בעלי לקויות למידה, אשר השיגו הצלחות משמעותיות בתחומים מקצועיים, עסקיים ואקדמאיים, את תפקידה של המשפחה בעיצוב דפוסי ההתמודדות שלהם עם הקשיים הנובעים מלקות הלמידה.    

 

במסגרת התואר השני הגשתי חקר לתזה העוסקת במבוגרים בעלי לקויות למידה מצליחים במעגל החיים. המחקר מתמקד בתהליכים ובמשמעויות שבאמצעותם הובילו עצמם אנשים אלו מכישלון להצלחה, מנכות למתנה.

בתחום הטיפולי:

כמטפלת משפחתית, אני מתמחה בליווי אנשים (ילדים ומבוגרים) ומשפחות אשר מכילות בתוכן חברים בעלי לקויות למידה. יחד אנו מוצאים את הדרך להצלחה. התהליך הינו מערכתי, תוך מתן יעוץ אישי ללומד, למשפחתו ולמערכת בה הם מתפקדים. 
אני דוגלת בקיום קשר רציף עם המערכות הבית-ספריות על מנת לתת ללומד את מיטב ומירב התמיכה מחד, ומאידך לאפשר למורה ולמערכת את הכלים להיענות באופן שיהיה רלוונטי לצורכי הלומד במסגרת האילוצים הקיימים.

 

בתחום הייעוץ וההדרכה:

מעבירה סדנאות בפריסה ארצית לבעלי מקצוע, נוער עם לקויות למידה והפרעת קשב, הורים לילדים עם לקויות למידה והפרעת קשב ולמסגרות חינוך שונות, וכן השתלמויות שנתיות לחדרי מורים, למנהלים וליועצות חינוכיות.
בנוסף, אני נותנת הדרכה וליווי בראייה מערכתית לצוותים רב-מקצועיים בתחומי חינוך מיוחד והוראה מתקנת.

כמו כן, מעבירה הרצאות לארגונים שונים, לבני נוער בבתי הספר ולמגזרים רבים נוספים. ההרצאות מותאמות לקהל היעד הן מבחינת הגיל והן מבחינת התכנים, ונבנות בשיתוף עם הגורם המזמין, תוך התייחסות לדגשים הרלוונטיים לכל מגזר.

© 2017 האתר הוקם ע"י משרד דיגיטל פייס

bottom of page