top of page

עמירם ורד

עמירם ורד היה אדם עם לקות למידה, איש מאמין, לומד, חושב ועושה אשר פיתח דרך שבאמצעותה ניתן לצמוח עם המתנה של לקות הלמידה ולא להישאר בנכות.
על פי משנה זו חינך את ד"ר עינב ורד ואחיותיה.
עמירם ז"ל הקים את "דיסלקציה: מנכות למתנת אל" לפני כעשרים וחמש שנה ובמסגרתה נפגש עם אלפי אנשים, מערכות חינוך ובעלי חזון.

 

עמירם ורד, נולד בקיבוץ גבעת השלושה, בן זקונים אחרי שלוש בנות. עמירם היה בן דור "האדם החדש" בקיבוצים - חזק, עמיד, תורם לחברה ופעיל בתנועה. ספורטאי מצטיין, בעל נטיות אמנותיות ויכולות חברתיות גבוהות.

לעומת זאת, בלימודים תמיד הרגיש שמשהו לא בסדר - היה ילד תזזיתי, שובב, התקשה בקריאה, כתיבה ומתמטיקה. יכולותיו האחרות פיצו על כך, אולם תמיד הרגיש פחות טוב, שהוא צריך להוכיח את עצמו. מבחינתו היה זה מעין סוד ולכן ניסה להימנע ממקומות בהם "ייתפס" בקשייו. הוא הקפיד לקחת על עצמו תפקידים פעילים של עשייה ובכך קיווה להימנע מחשיפת קשייו הלימודיים.
יחד עם הקושי, אפיינו את עמירם חוסן ואמונה בעצמו מכיוון שלדבריו, תמיד חש שהוא ילד אהוב ללא תנאים ושהוריו מקבלים אותו כפי שהוא.

 

לצבא התגייס כלוחם והמשיך לקורס קצינים. לחם במלחמות ישראל, התחתן עם נירי והביא לעולם שלוש בנות. בעקבות נירי הגיע לקיבוץ מעגן מיכאל.

בקיבוץ, הדריך חברות נוער וגילה שפה משותפת עם אוכלוסייה זו. הוא דיבר אליהם בגובה העיניים, הקשיב, שיתף והיה דמות משמעותית עבורם. חוויה זו חיזקה אצלו את הרצון לנתינה והוא החליט לצאת ללימודי עבודה סוציאלית במרכז האקדמי רופין.
גם כאן, התקשה עמירם בלימודים. היה לו קושי בארגון החומר והוא חש את הפער בין מה שהוא מבין לבין מה שהוא מביא לידי ביטוי - בין הישגיו בחיים עד כה לבין היכולת לבצע מטלות פשוטות בלימודים.

אבחנה של אחת המרצות שינתה את חייו - היא שלחה אותו לאבחון, ובגיל 35 גילה כי הוא עם דיסלקציה, דיסקלקוליה והיפר-אקטיביות. האבחון הראה גם את יכולותיו המחוננות בחשיבה יצירתית ולוגית, ביכולת לאנליזה, יכולת מילולית וחשיבה מופשטת. הייתה זו נקודת ציון ששינתה את חייו.


בשלב זה החל במסע חקר פנימי - איך אני לומד, ואיך אני משתמש בכוחות שלי. עמירם הבין שהסיפור שלו מיוחד - האופן בו שרד, למד, והדרך בה הוא מתפקד כהורה בהתמודדות עם לקויות הלמידה. הלקות יכולה להיות נגע - או עונג, טען. הוא החל לראות שליחות ביכולת ללמד ולשתף שהדיסלקציה יכולה להיות מתנה.

מסע זה הוליד את "דיסלקציה מנחות למתנת אל" במסגרת מכון "שחרית", בסדנה הממחישה למי שאינו לקוי למידה כיצד חווה אדם בעל לקויות את תהליך הלמידה במסגרת הפורמלית, ובייעוץ לאנשים עם לקות למידה ומשפחתם. עמירם הוזמן לדיונים בנושא לקויות למידה במשרד החינוך, והחל להביא בשורה ששינתה את התפיסה בתחום - הוא הטמיע את נקודת המבט של "גישת והכוחות", ואת המסר שקבוצת בעלי לקויות הלמידה היא אכן קבוצה בעלת יכולת וכוח.

לאורך חייו עסק עמירם בלמידה וחשיפה לתחומים רבים ומגוונים. לימודי הקבלה ליוו אותו לאורך 25 שנותיו האחרונות והיו קרקע יציבה לתפיסת עולמו. במקביל עסק רבות בלימוד טאי-צ'י, צאי-קונג וכמובן הקבלה.

 

בשנת 2011, ביום בהיר אחד, מחלה קשה אחזה בעמירם ותוך שבועות מספר הלך לעולמו והוא בן 65. 
עמירם ורד, היה אב, מורה וחבר, ומי שלומד את השיטה מרגיש את הביטחון האבהי, את שאר הרוח של המורה ואת גובה העיניים של החבר. 

מי ייתן וכל מי שזקוק ידע ויוכל להשתמש בכלים שהעניק לנו.

© 2017 האתר הוקם ע"י משרד דיגיטל פייס

bottom of page