top of page
ראש העמוד

כל ההרצאות, הסדנאות וההתערבויות מוכרות במסגרת פסג"ה ו"הכלה והשתלבות"
תכנית מספר 3118 במערכת גפ"ן
צרו איתנו קשר - ויחד נבנה את ההרכב והתכנים שמתאימים בדיוק עבורכם!

סדנאות
ותהליכים קבוצתיים

בתי-ספר וצוותי חינוך

חד פעמיות או כחלק מסדרה

"לקחת כלום ולהפוך אותו למשהו" -  הסיפור האישי של ד"ר עינב ורד

במפגש מעורר השראה לוקחת ד"ר עינב ורד את הקהל למסע מרגש בסיפור חייה בצל לקות הלמידה כילדה, כמתבגרת וכבוגרת. היא מתארת בגילוי לב את התמודדותה עם לקויות הלמידה והפרעות הקשב במהלך שתים-עשרה שנות לימוד במערכת החינוך הפורמלית, בצבא ובלימודים  האקדמאים.

במקביל לסיפור האישי שזורים הסברים תיאורטיים בנושא לקויות למידה/קשב וריכוז, התופעות הרגשיות וההתנהגותיות הנלוות להן,  ו"טיפים" להתמודדות עם אתגרי הלקות כהורים, כמחנכים לילדים אלה במפגשם עם מערכות החינוך השונות. מבוגרים לקויי למידה ובעלי הפרעת קשב, יוכלו בהרצאה למצוא מודל הזדהות, לחוות תחושת שייכות, ובעיקר יכירו בכך, שמה שקורה כאן ועכשיו הוא מצב דינמי וניתן לשינוי.

ניסיונה האישי של ד"ר ורד, לצד הידע המקצועי; מחקרי ומעשי שצברה היוו בסיס לגישת עבודה ייחודית שפיתחה לקידום בעלי לקויות הלמידה להצלחה, ואותה היא ממשיכה להרחיב בהתאם לצרכים המשתנים. בהרצאתה היא מביאה מסר מוקיר של התבוננות על הלקות, כמקור לפיתוח חוזקות ויצירתיות ברי מימוש. סיפורה האישי מהווה השראה של תקווה בדבר היכולת להשתנות, ולממש.

 

גישת עמירם, לקויות למידה והפרעות קשב- על מה מדובר? ואיך זה מרגיש?

יכולתו של האדם לפענח את דרכי הלמידה היעילות עבורו, מאפשרות לו לממש את יכולותיו ולנהל אורח חיים מיטבי. עבור האדם לקויי הלמידה ו/או הפרעת קשב וריכוז בפרט, זהו אתגר קשה במיוחד; עליו ללמוד לזהות  את הכוחות הטמונים בו לצד הקשיים, ולתעל את הפוטנציאל הגלום בו לכדי למידה והצלחה. הידע באשר לדרכים בהם נכון לו ללמוד, והתנאים הדרושים לו למימוש פוטנציאל הלמידה שלו נגישים לו.

הספרות המחקרית (מדעי המוח ומחקר למידה והתנהגות), הוכיחה זה מכבר  כי  אנשים לקויי למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז  עושים שימוש בערוצי למידה שונים מאלו של אוכלוסייה שאינה לקויות למידה, הווה אומר, לומדים אחרת.

מטרת המפגש הנוכחי היא להעמיק את הידע בסוגיות  לקויות הלמידה והפרעות קשב וריכוז בהיבטים של  מבנה המוח והתפקודים הניהוליים.

באמצעות שיח משותף, נמחיש את המופעים השונים של הלקות המדוברת בחיי היומיום; נדגים את הקשר בין לקויות הלמידה ו/או הפרעת הקשב והריכוז לבין הביטוי ההתנהגותי בשטח והאופן בו הן מושפעות ומשפיעות על תהליכי הלמידה בכיתה ועל ההתנהלות בכלל בבי"ס ומחוצה לו.

 

לקויות למידה ואינטליגנציות מרובות- הכרות והתנסות

גישתו של עמירם מתבססת על ההכרה שאנשים בעלי לקויות למידה ו/או הפרעות קשב וריכוז חושבים אחרת מהנורמה, ולכן חשוב להימנע מהתייחסות סטנדרטית ושבלונית לכל מקרה לגופו. הרחבת פתיחות וגמישות. של שימוש בערוצי למידה מגוונים יותר, תאפשר ללומד להתאים את ערוצי הלמידה התואמים את יכולותיו ולסלול לעצמו את הדרך למימוש והצלחה.

​ככל שמתפתח המחקר על המבנה הנוירולוגי והקוגניטיבי של המוח הופכת הגדרתה של האינטליגנציה מורכבת יותר. הפסיכולוג ההתפתחותי האמריקאי, הווארד גרדנר (Howard Gardner, 1941) הציע בשנת 1983 את תיאוריית האינטליגנציות המרובות, שהפכה לבעלת השפעה בתחום החינוך. הוא טען כי לאדם לפחות 8 אינטליגנציות שונות (מילולית, לוגית-מתמטית, מרחבית, מוסיקלית, תנועתית, בין-אישית, תוך אישית, נטורליסטית), אך מערכות החינוך הפורמליות מבססות את ההוראה, כמו גם בוחנות הישגים, כמעט אך ורק על סמך שתי האינטליגנציות: מילולית, ולוגית-מתמטית. לקות הלמידה משויכת לרוב לשתי אינטליגנציות אלה, ולכן, אצל בעלי לקות הלמידה נמצא לרוב, את האינטליגנציות האחרות מפותחות ונגישות יותר למימוש.

דרכי ההוראה בחינוך הפורמלי ברובן עדיין מכוונות ללמידה המושתת על האינטליגנציה המילולית והמתמטית לוגית. אלה דרכי הוראה המקשות על בעלי לקות הלמידה לממש את הפוטנציאל הלימודי (בית-ספרי) שלהם. 

במפגש זה נערוך הכרות מחודשת עם תיאורית האינטליגנציות המרובות של גרדנר. באמצעות התנסות חווייתית ויצירתית נעמיק את ההבנה שלנו לגבי כל אחת מן האינטליגנציות, האופן בו ניתן לשלבם בדרכי ההוראה הפורמליות, והערך המוסך שהוראה מסוג זה עשויה להיטיב את חוויית הלמידה, והדימוי העצמי כלומד לאותם תלמידים בעלי לקויות הלמידה.

התפתחות הלקות מילדות להתבגרות

הנחת היסוד שמנחה מפגש זה היא ההכרה בכך שלקות הלמידה ו/או הפרעת הקשב והריכוז נותנת את ביטוייה לאורך מעגל החיים. בכל שלב התפתחותי היא עשויה לבוא לידי ביטוי באופן שונה התלוי לא מעט בחוויות הצלחה/כישלון אישיים שנוצרו בדרך, ומידת השפעתם על הדימוי העצמי.

מפגש זה המבוסס על מחקר התיזה החדשני של ד"ר עינב ורד, שבחרה לבחון את הצד המוקיר של לקות הלמידה ו/או הפרעת הקשב והריכוז. בניגוד למחקרים רבים אחרים, היא בחרה להתרכז באותם אנשים בעלי לקויות הלמידה ו/או הפרעת הקשב וריכוז, שהצליחו להפוך את חווית הכישלון להצלחה, ואת הלקות – למתנה.

במפגש זה נצא למסע בזמן – מילדות ועד לבגרות בצל הלקות. באמצעות תיאוריה מבוססת המחקר, שילוב דוגמאות מהשטח, נחשף אל התהליכים הרגשיים המורכבים שקורים "מאחורי הקלעים" של המופעים ההתנהגותיים של אותם אנשים, מילדות לבגרות, תוך מתן דגש על השפעה הרבה שיש לביה"ס (יסודי עד תיכון), על פיתוח חוסנם הפנימי, הצלחותיהם בכלל והאקדמיות בפרט.

 

"לבחור להיות מלאך" - אנשים משמעותיים ובניית החוסן

מפגש זה מתרכז בהצגת אחת מארבע התמות המרכזיות המאפיינות אנשים מבוגרים עם לקות למידה מצליחנים, כפי שבאה לידי ביטוי במחקרה של ד"ר עינב ורד - המפגש עם אנשים משמעותיים לאורך מעגלי החיים כחוויות בונות חוסן.

ממצאי המחקר הראו כי אחד מסוללי הדרך עבור אנשים עם לקות למידה והפרעת קשב וריכוז הינם מפגשים עם אנשים משמעותיים בכל גיל ובכל שלב במעגל חייהם, מהילדות המוקדמת, טרום תקופת בית הספר, ועד להיותם לומדים לתארים מתקדמים ובעלי פרנסה. משתתפי המחקר חילקו את האנשים המשמעותיים עבורם לשתי קטגוריות: אלה שהיו עבורם "מלאכים" ואלה שהם קראו להם "שטנים". אך אלה כמו אלה שימשו אותם כאבני מדרך לבניית חוסן פנימי, ומוטיבציה לבנית הצלחה.

במפגש זה נאיר את המקום שלנו כאנשים משמעותיים עבור הילדים והנערים כולם, ובפרט עבור אלו עם לקויות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז.
יחד נחווה מפגש מחודש עם אותם אנשים משמעותיים בחיינו, היכן תרמו לצמיחתנו או עכבו אותה ונדייק את הבחירה האישית להיות "מלאך".

 

ניהול המרחב הכיתתי בכיתה הטרוגנית

המפגש יעסוק בהיבטים המרכבים את אקלים הלמידה בכתה; גם של המורה המלמד, וגם של התלמידים הלומדים.

נבחן את סוגית ניהול הכיתה, ההופכת בעת הנוכחית לרלוונטית ומורכבת יותר מתמיד, בין היתר בשל שונות התלמידים, הפערים הלימודיים ביניהם והצורך לתת מענה לימודי דיפרנציאלי.

נברר מי אחראי על ניהול הכיתה, מי הוא המנהל בפועל, ומה הם הזרמים התת-קרקעיים המשפיעים על איכותו של מרחב הלמידה בכיתה. נעסוק בהוראה ולמידה דיפרנציאלית, משמעותה עבור המורה והאופנים השונים שבאמצעותם ניתן לקדמה.

בעזרת הדגמות יישומיות, והנחיית שיח עמיתים, נציע פרקטיקות יצירתיות לניהול כיתה, לצד הרציונל המבנה אותם.

 

לקויות למידה והפרעות קשב בהיבט הבין-דורי - "מה עושים עם ההורים האלה?"

השיח החינוכי בעשורים האחרונים עוסק רבות בחשיבות הדיאלוג הנוצר בין הצוות החינוכי לבין ההורים כגורם משפיע על מרחב הלמידה של התלמיד והישגיו. יצירת מרחב המבוסס על אמון וכבוד הדדי, תורם באופן משמעותי לתלמיד, גם בהיבט התוך-אישי, החברתי, ובהצלחה הלימודית.

מפגש זה מבוסס על מחקר שעסק בהיבט הבין-דורי של הלקות (ורד, 2015), ומתמקד במערך המשפחתי כגורם משפיע על הצלחתם של ילדים בעלי לקויות למידה במסגרת החינוכית הפורמלית. המבט האופטימי אותו נביא הינו כי החשש מכישלון, יוצר גם צורך בגיבוש אסטרטגיות אישיות להתמודדות אשר יחד עם הלקויות יוצרות הקושי, עוברות גם הן מדור לדור ומייצרות הצלחה.

מפגש זה יעסוק במורכבות הדיאלוג בין המורה (כנציג הצוות החינוכי) לבין ההורים של התלמיד בעל לקות הלמידה ו/או הפרעת קשב וריכוז. תוך מיקוד באפיונים שונים של משפחות כבסיס ליצירת דיאלוג פורה עם המורה.

כאנשי חינוך, יש ערך רב להכרה בחשיבות ההעברה הבין-דורית של החוסן לצד המרכיב הגנטי של הלקויות ולמרכזיותם של ההורים (לעיתים בעלי הלקות בעצמם), כשותפים בתהליך חיפוש דרכי התמודדות מותאמות לילד, לאור העובדה שתפיסתם את הלקות משפיעה על אופי שיתוף הפעולה של הילד עם המערכת.  

נעסוק בנקודות המבט של הורה באמצעות התנסות חווייתית ושיח עמיתים בו יינתן מקום לחוויה המשפחתית אישית של המורה הן כהורה והן כילד, ככלי משמעותי ביצירת שיח משתף ומאחד.

 

שעות פרטניות וקשר אישי

חשיבותו הפסיכו-פדגוגית של הקשר האישי הנוצר בין המורה לבין התלמיד, במיוחד התלמיד בעל לקות הלמידה ו/או הפרעת הקשב והריכוז, כמנוף ליצירת חווית הצלחה לימודית, וכמעצימה חוויה של חוסן פנימי אצל התלמיד הוכחה זה מכבר. ועדיין, נראה שהיא אינה בהכרח קלה לביצוע עבור המורה; בין אם מסיבות אובייקטיביות של הפניית משאב זמן עקב אילוצי המערכת, ובין בשל סיבות אישיות אחרות.

הנחת המוצא של מפגש זה היא שקשר אישי אינו רק נבנה באופן ספונטני, ובהחלט ניתן להבנות אותו באופן שיטתי ומושכל, ובכך להושיט יד לאותו תלמיד גם אם למורה אין איתו "כימיה" תקשורתית אוטומטית.

במהלך המפגש באמצעות התנסות חווייתית ושיח עמיתים נלמד את התנאים לבניית קשר אישי; נבחן את הפוטנציאליים הפסיכו-פדגוגיים שקשר אישי בין התלמיד והמורה עשוי להניב, לצד התמודדות עם נקודות הקושי שהמורה עשוי לפגוש בדינמיקה מסוג זה.

היבט נוסף אליו נתייחס בהקשר יישום פרקטי מתמשך של בניית הקשר האישי של המורה עם התלמיד, הוא השימוש במפגשי "השעות הפרטניות" כפלטפורמה לבניית קשר אישי, והזדמנות להיחשף לסגנונות הלמידה היעילים של התלמיד, וביחד להתאימם לתכנים הנלמדים. ובכך לתת מענה לימודי דיפרנציאלי לאותו תלמיד.

 

להתחבר במשולש - "סנגור עצמי, לא למוגבלים בלבד"

כאנשי חינוך חשוב לנו לסייע לתלמיד להיות לומד עצמאי, כזה המכיר את חוזקותיו, את מגבלותיו, לוקח אחריות על תהליך הלמידה שלו ובכך יודע לסנגר על הדרוש לו למען יבנה לו מרחב אישי ללמידה.

מפגש זה נעסוק ב"סנגור עצמי", כהיבט פסיכו-פדגוגי מרכזי בדיאלוג הנבנה בין התלמיד לסביבת המאפשר לתלמיד ללמוד איך לנהל את הלקות ולייצר עבור עצמו מרחב למימוש פוטנציאל הלמידה שלו. אחת הדרכים ללמוד לעשות זאת היא באמצעות למידה של שלושת המרכיבים המרכזיים המאפשרים סנגור העצמי: ידע על הלקות (אישי, וסביבתי), פיתוח מיומנויות של הבעה והצגת הצרכים ובקשות לסיוע, ופיתוח תכונות של הכוונה ומסוגלות עצמית, ומיקוד שליטה פנימי.

במהלך המפגש נעמיק בתהליכים הפנימיים שנדרשים לקיומו של סנגור עצמי, נתנסה ונחווה את המורכבות והפוטנציאל של כלי זה, עבורנו באופן אישי, וכאנשי חינוך משמעותיים לאותם תלמידים שכלי תיווכי זה עשוי להועיל להם רבות בנקודות שונות במעגלי החיים.  

 

משולש הזהב

במפגש זה נציג את המודל החינוכי מערכתי והיישומי "משולש הזהב – הלכה למעשה" המבקש ליצור עבור התלמיד בעל לקות הלמידה ו/או הפרעת קשב וריכוז מרחב מותאם ללמידה שהשותפים לבנייתו הם: ההורים, המערכת והתלמיד עצמו. נעסוק בהנחות היסוד המהוות את הרציונל למבנה היצירתי, הגמיש והפרקטי של המודל:

  1. הכרה בתפיסה הסובייקטיבית של כל אחד משותפי המערך: הורה, תלמיד ונציג המערכת, לצד המטרה המשותפת להוביל להצלחה בתחום הלימודי-חברתי.

  2. התבוננות מוקירה על לקויות למידה והפרעת קשב וריכטז כחלק מגישת הכוחות (ורד, 2015).

  3. הכרה בתהליכים הפסיכו-פדגוגיים של כל השותפים והשפעתם על פתרונות אפשריים.

באמצעות התנסות ושיתוף עמיתים נעמיק בכל אחד מהשותפים לבניית "משולש הזהב":

נכיר את הנרטיב ההורי, נתבונן במסגרת הבית-ספרית ואילוציה, ונכיר בתלמיד עצמו כמומחה ללקותו, ונקשיב לו. פיתוח מרכיבים אלה, הם המאפשרים בניית מרחב יצירתי ללמידה שיקדם הצלחה ותחושת מסוגלות עבור התלמיד בעל לקות הלמידה ו/או הפרעת הקשב, יעצים את חוסנו הפנימי של המורה כאישי חינוך משמעותי, ויהווה עוגן ביטחון להורי התלמיד, שרואים את ילדיהם מעבר ללקות, כבעלי כישורים יצירתיים ויכולות מימוש מקדמי הצלחה.

הרצאות

הרצאות

צוותי חינוך והוראה

לבתי ספר וצוותי חינוך

פיתוח מקצועי לצוותי הוראה (השתלמות של 30 - 60 שעות אקדמיות)

מטרת ההשתלמות הינה לדייק את השפה המקצועית הבית ספרית, להקנות כלים פרקטיים ללמידה באמצעות הוראה משמעותית, ניהול כיתה הטרוגנית וקידום הוראה דיפרנציאלית, וכן לקדם עבודה עם ילדים עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז, הן ברמה הפרטנית והן בהקשר הכיתתי.
המפגשים מועברים במתכונת המשלבת בין תיאוריה לבין התנסות חווייתית-סדנאית, המכוונת ליצירת מרחב של שיח מעצים ומקדם עבור המורה סביב סוגיות הקשורות להוראה מותאמת, ויצירה של מרחב למידה מיטבי בבית הספר.
לתפיסתנו, תהליך המשלב בין עבודה בשטח להקניה התיאורטית הינו בעל חשיבות ומקדם תהליך הטמעה המשולב בהעצמה והכשרה של המורים. לכן, אנו מציעים מתווה המשלב במקביל ידע תיאורטי ועבודת שטח הלכה למעשה המלווה בהדרכה. מטרת ההדרכות לאפשר חיבור בין הסוגיות שעולות מהשטח לידע והתובנות שעולים בהשתלמות. זאת באמצעות ניתוחי מקרה, עיבוד של התנסות בפועל בכלים פסיכו-פדגוגיים בכיתה וניהול שיח עמיתים פתוח וממוקד.
הפיתוח המקצועי מתאים למסגרות של חדרי מורים, מנהלי מסגרות חינוכיות, צוותי ייעוץ חינוכיים, צוותי מרכזי למידה וצוותי הוראה של כיתות מב"ר, אתגר ואומץ.
ההשתלמות מוכרת כתכנית לפיתוח מקצועי בפסג"ה, ניתן לקיימה כהשתלמות בחדר המורים הבית ספרי או במרכזי פסג"ה.

 

הדרכות לצוותי חינוך

מרכז ע.נ.ו מציע ליווי הדרכות לצוותי חינוך והוראה שונים (יועצות, מחנכים, מורים מקצועיים), שמטרתן חיבור בין הסוגיות שעולות מהשטח לידע והתובנות שעולים בהשתלמות. זאת באמצעות ניתוחי מקרה, עיבוד של התנסות בפועל בכלים פסיכו-פדגוגיים בכיתה וניהול שיח עמיתים פתוח וממוקד לפי גישת "עמירם" ומודל "משולש הזהב". כל זאת במטרה להניע תהליך הטמעה המשלב העצמה, הדרכה והכשרה של המורים.
לתפיסתנו, תהליך המשלב בין עבודה בשטח להקניה התיאורטית הינו בעל חשיבות ומקדם תהליך הטמעה המשולב בהעצמה והכשרה של המורים. לכן, אנו רואים חשיבות בתהליך של מתווה המשלב במקביל הקניית ידע תיאורטי והדרכות להטמעה בשטח.

 

אימון לניהול עצמי
תוכנית קבוצות לנוער, שמטרתה לייצר מרחב של העצמה והתנסות עבור תלמידים עם הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה, סביב מיומנויות לניהול תהליך הלמידה. באמצעות מפגשי אימון גופני קבוצתי יכירו התלמידים את מושג הניהול העצמי וחשיבות פיתוחו כמנוע להעצמה ובניית חוסן אישי, כאשר המפגשים מתבססים על עבודה עם התפקודים הניהוליים. באמצעות התנסות חווייתית יפגשו התלמידים את עצמם, את הקשיים כמו את הכוחות הטומנים בהם, תוך חיבור מיידי של מיומנויות אלו לתהליכי למידה והלימודים בהקשר הבית ספרי ובכלל כמו איפוק ועיכוב תגובה, התמודדות עם תסכול, תיעדוף, ארגון ותכנון, בקרה, גיוס מוטיבציה פנימית, שיח עצמי מקדם להצלחה ועוד.

ייחודה של תוכנית זו היא בכך שמתווכת בו זמנית בין שני היבטים של אימון - האימון הגופני-פיזי ותרגול מיומנויות של ניהול עצמי. שילוב ההיבטים מתרחש באמצעות מתן פידבק מוקיר אישי וקבוצתי במהלך הפעילות ו/או בסופה, תוך שיתוף התלמידים בשיח סביב מיקודים שונים של ניהול עצמי.

המפגשים מתנהלים במסגרת יום הלימודים ומאפשרים לתלמידים פסק זמן של נשימה, תנועה והנאה בו יתרגלו טיפוח וגיוס כוחות פנימיים לניהול אקטיבי ומותאם של מרחב הלמידה שלה. בנוסף, כחלק מתהליך הגיבוש הקבוצתי ייהנו מקבוצת שייכות היכולה להוות מנוע של תמיכה, העצמה ופיתוח מצוינות.

הנחיית המפגשים היא הנחייה משותפת (הנחיית co) אותה מובילים מנחים מטעם מרכז "ענו".

התוכנית מתאימה לכל שלבי בית הספר (יסודי, חט"ב, תיכון), ובנויה כך שניתן "לתפור" אותה כ"חליפה" המותאמת לכל מערכת, בהתאם לצרכים העולים מהשטח.

 

קבוצות SEL לנוער וילדים

תוכנית קבוצתית לנוער וילדים, ששמה דגש על מיומנויות ה- SEL (Social-Emotional Learning), מיומנויות חברתיות-רגשיות.  
בקבוצה נעסוק בהיכרות עצמית ובהתנהלותנו בסביבות החברתיות שלנו (חברים, כיתה, בית הספר) באמצעות פעילויות חווייתיות.
במפגשים נשים דגש על ויסות וניהול עצמי, מודעות חברתית, יחסים בין אישיים, עבודה בשיתוף פעולה, התנהלות מיטיבה בקבוצת השווים וקבלת החלטות מקדמות ומיטביות. יחד נרכוש עוד ידע ומיומנויות על התנהלותנו החברתית-רגשית, נחקור יחד את הערכים ודפוסי החשיבה שלנו, נרחיב את נקודת המבט על מצבים חברתיים שונים, תוך העצמה ומתן מקום לשונה והדומה שבנו.

הנחיית התהליך על ידי מנחה ממרכז ענו, ומומלצת הנחיה משולבת עם מחנכת או יועצת על מנת לתמוך בהטמעת והמשכיות התהליכים.

התוכנית מתאימה לכל שלבי בית הספר (יסודי, חט"ב, תיכון), ובנויה כך שניתן "לתפור" אותה כ"חליפה" המותאמת לכל גיל ומערכת, בהתאם לצרכים העולים מהשטח.

ריצה כמקפצה להצלחה
תוכנית קבוצתית לנוער של העצמה והקניית מיומנויות לניהול עצמי להצלחה, באמצעות אימוני ריצה. אימון הריצה מהווה פלטפורמה שבעזרתה ניתן להטמיע ערכים ומיומנויות  לתלמידים, כך שיהפכו לבוגרים אחראים המחויבים לעצמם ולסביבתן. במסגרת התוכנית יעסקו התלמידים בנושאים שונים כמו: ניהול כעסים, התמדה, וויתור עצמי, תמיכה באחר ("אף אחד לא נשאר מאחור"), הצבת מטרות והשגתן, ניהול זמן, גיוס מוטיבציה פנימית, שיח עצמי מקדם להצלחה ("הכל אני יכול.ה"), תיווך התחושות והיכולת לקבל עזרה. ההשתייכות לקבוצה מאפשרת יצירה של מערכת תומכת וחיזוק הקשרים בין התלמידות, יצירת ותרגול של דיאלוג מיטיב, שיתוף תחושות ושיח מעצים

התוכנית כוללת אימוני ריצה, אימונים מנטליים, תזונה והשתתפות במרוץ ארצי שיהווה מוקד שיא למוטיבציה ומיקוד המאמץ. מתאימה לחטיבות ביניים ובתי ספר תיכוניים.

הנחיית המפגשים היא הנחייה משותפת (הנחיית co) אותה מובילים מנחים מטעם מרכז "ענו".

 

"משולש הזהב" להורים
האתגר החינוכי של מתן מענה מיטיב לאותם תלמידים עם לקות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז הינו אתגר מורכב המתקיים בין כותלי הכיתה, במרחב הבית ספרי ומחוצה לו, והמערב מעגלי תמיכה נוספים של התלמיד, בראשם כמובן ההורים.
כחלק מהתהליך הבית ספרי, מרכז ע.נ.ו רואה חשיבות בהתייחסות לצלע ההורית. במסגרת זאת, כחלק מהתהליך הבית ספרי ניתן לשלב הרצאות חד פעמיות, סדרת הרצאות וסדנאות של מספר מפגשים להקניית ידע ושיח עם ההורים על לקות למידה והפרעת קשב וריכוז, מודל "משולש הזהב", שיח ושיתוף פעולה מקדם עם בית הספר, הורות לילדים הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה ועוד.
בראייתנו שילוב הצלע ההורים כחלק מהתהליך הבית ספרי תורמת ליצירת שפה משותפת עם בית הספר, רתימה לתהליכים משותפים וקידום התלמידים בסביבה החינוכית.


מח"ר - מרכז לחינוך חברתי-רגשי בית ספרי 
תהליכי למידה ולימודים מורכבים מהיבטים חברתיים-רגשיים עמוקים ומשמעותיים המשפיעים באופן דרמטי על איכות הלמידה ותוצאותיה, וכן על רווחתו האישית של הלומד. מכך, לתפיסתנו, חינוך חברתי-רגשי קורה כל הזמן ובכל מקום בו מתרחש מרחב חינוכי, ומהווה רכיב אינטגרלי בתהליכי למידה. מרכז ע.נ.ו שם לעצמו מטרה לייצר מרחב מתווך בו התלמיד והצוות החינוכי יכולים לייצר "למידה על הלמידה" כתהליך שיתופי בו לכל הגורמים יש אחראיות על התוצר הלימודי ועל יצירת מרחב מותאם. מרחב שיאפשר את מימוש פוטנציאל הלמידה מתוך תחושת הנאה ומסוגלות.
מרכז לחינוך חברתי-רגשי  - מח"ר, הינו פונקציה שמרכז ע.נ.ו מוביל את הקמתה בתוך בית הספר, פונקציה ממנה יוטמע וישולב החינוך החברתי-רגשי בבית הספר, תוך פיתוח המשאב האנושי הקיים. מתוך גישה אקולוגית הרואה בכל מרחבי ההתנהלות של הילד משאב למידה, אנו מעמידות במרכז את מעורבותו של הצוות החינוכי בתהליכים הפסיכו-פדגוגיים של התלמיד וברצף של תהליך ממוקד בעל מטרות מוסכמות תוך שיתוף פעולה ושיתוף בידע לכדי יישום המותאם להקשר הבית הספרי במטרה שיהיה בר קיימא. במסגרת זאת, במרכזים אלו יינתן מענה לטיפוח חינוך חברתי-רגשי של תלמידים בשיעורים ומפגשים פרטניים וקבוצתיים מבוססים תפקודים ניהוליים, ומענה למערך תומך חינוך חברתי-רגשי עבור הצוות החינוכי (יעוץ, הכשרה והדרכה). במקביל, תשתלב עבודת מח"ר במערך הבית ספרי ובמטרות שלו (חינוכית, חברתיות, רגשיות ופדגוגיות). מודל זה מאפשר לדייק את השפה ולקדם הסכמה על המציאות והמטרות לטובת בניית תכנית עבודה ומערכת בקרה להחזקת תהליך רציף.

סדנאות ותהליכים קבוצתיים

סדנאות ותהליכים קבוצתיים

"תפקידי במשולש"  סדנה קבוצתית להורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז ו/או לקות למידה
הכניסה למערכת החינוך הפורמלית, מייצרת לא מעט מתח במשפחות המתמודדות עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז, וכיוון שלקויות למידה והפרעות קשב וריכוז הן גנטיות אנו למעשה מדברים על משפחות "כאלו". הסיכוי שבתוך משפחה נמצא מספר דורות שמתמודדים עם לקויות והפרעת קשב היא גדולה ולכן נוצר שיח משפחתי המושפע ומשפיע על האופן בו הפרטים במשפחה, והמשפחה כולה, תופסים ומתמודדים עם לקויות למידה והפרעות קשב.
אנו מאמינות שאדם שקיבל תמיכה משפחתית בהתמודדות שלו עם לקויות הלמידה ו/או הפרעות הקשב, יגדל להיות אדם עצמאי שמכיר בכוחות וביכולות שלו לצד הקשיים, יכוון עצמו לאתגרים ולמימוש הפוטנציאל האישי שלו.

סדנה זו תעסוק במשולש היחסים: הורה-ילד-בית ספר, תוך דגש על תפקידו, עמדותיו ותחושותיו של ההורה לילד עם לקויות למידה ו/או הפרעת קשב וריכוז. במהלכה, ניגע בקשיים, אך בעת ובעונה אחת גם נתבונן ונכיר יחד מהן המתנות והיכולות שבאות יחד עם תופעות אלו. נעמיק את הידע על תופעות אלו, נעסוק באסטרטגיות וכלים שמובילים להצלחה ולמימוש. נכיר את מודל "משולש הזהב" ליצירת מרחב פוטנציאלי ללמידה והתפתחות. נבין כיצד אנו כהורים יכולים להניע באופן פרואקטיבי שיח שיתופי ומיטיב עבור ילדינו ולנו. יחד נמצא איך כן!

 

מנגע לעונג - סדנא משותפת להורים וילדים
הורות לילדים עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז הינה מורכבת ומאתגרת, כשלרוב האתגר העיקרי הינו יצירת תקשורת עם הילד. כיצד ניתן ליצור מערכת תומכת ומכילה? כיצד ניתן לעזור לילדינו להבין את הלקות ואת המקור שלה, לצד היכולות והחוזקות הטמונות בהם?
סדנה זו להורים וילדים לוקחת למסע משותף להיכרות מעמיקה יותר עם המתנה הטמונה בלקות לצד הכרה באתגרים ובקושי, ובמהלכה:

  • נייצר בסיס לשיח משותף על ידי למידה מהי לקות למידה ומהי הפרעת קשב וריכוז, ואת מקומה של התורשה בתחום.

  • נשתף כיצד באות לידי ביטוי בחיי היום יום ומהם האתגרים, ונתנסה בחוויית האתגר של השני .

  • נלמד לזהות אצל המשתתפים מהן המתנות המתלוות ללקות.

  •  נכיר את החיבור בין סוגי הלקויות שיכולות להופיע באותו תא משפחתי ואיך ניתן להתמודד איתן בדרכים יעילות, מעצימות ומקדמות

  • נלמד כיצד למנף את  כוחה של המשפחה, לצד ההכרה שהכישלון הוא חלק בלתי נפרד מההצלחה.

  • ינתנו כלים ודגשים לבניית דיאלוג מקדם בתא המשפחתי, וכן אסטרטגיות הקשורות בהתנהלות מול מוסדות החינוך וההשכלה הגבוהה. 

  • הסדנא מאפשרת מרחב בטוח ופתוח לשיתוף, קבלת נקודות מבט ותחושה שיש עם מי לדבר ולהתחלק.

 

ללמוד איך ללמוד" - הרצאה לבני נוער (גילאי חטיבת ביניים ותיכון)

ד"ר עינב ורד, לוקחת את בני הנוער למסע בסיפור חייה כילדה וכמתבגרת, ובתהליך הלמידה שעשתה, בו למדה איך ללמוד עם לקויות למידה והפרעת קשב בתוך מערכת החינוך הרגילה וכן במהלך השירות הצבאי. במהלך ההרצאה, שזורים כלים וטיפים שיכולים לסייע לכל נער ונערה ולהוות מודל הזדהות ותחושת שייכות, והבנה שמה שקורה כאן ועכשיו הוא מצב דינמי וניתן לשינוי.

סדנה בצבע אחר - חוויה והתנסות בכלים אינסטרומנטליים

מתוך הכרה בעבודת הקודש של אנשי ההוראה והחינוך, הידיעה שעבודה עם אוכלוסיית תלמידים עם לקויות הלמידה דורשת לא פעם חשיבה יצירתית וקצת אחרת, וכי קשה לברוא יש מאין - סדנה חד פעמית זו מזמינה אותך לטעום, להתנסות ולקבל זר של כלים בצבע אחר: קלפי השלכה, דמיון מודרך, עבודה בצבע, צ'י-קונג  והרבה נשימה לנשמה.

מיקום:

מעגן מיכאל

דברו איתנו:

052-3234863

כתבו לנו:

office@anavway.co.il

© 2017 האתר הוקם ע"י משרד דיגיטל פייס

bottom of page